Goedkope reisverzekeringen vergelijken

Goedkope Reisverzekering

Een reisverzekering is een type schadeverzekering die de schade verzekert die wordt opgelopen tijdens het reizen. Er zit echter veel verschil tussen verzekeraars. Goedkope reisverzekeringen hebben vaak een andere dekking en polisvoorwaarden dan duurdere verzekeringen. Zorg ervoor dat je goed de polisvoorwaarden leest en weet waarvoor je verzekert bent als je een reisverzekering afsluit. Er zijn veel goedkope reisverzekeringen te vinden die wellicht niet de dekking bieden waarnaar je op zoek bent. Goedkope.nl maakt het makkelijk om de verschillende verzekeraars te vergelijken, zodat je eenvoudig de goedkoopste reisverzekering kunt vinden. Doorlopende of kortlopende reisverzekering afsluiten? Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je kiezen voor een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Zoals de naam al aangeeft, ben je bij een doorlopende reisverzekering het hele jaar door verzekerd voor schade tijdens je reis. Over het algemeen geldt dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is als je meer dan 3 weken per jaar op vakantie gaat. Is dit niet het geval, dan kun je in de meeste gevallen beter kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Dit type verzekering zal per reis afgesloten moeten worden. De duur van deze verzekering is net zo lang als de duur van de reis. Bij het afsluiten van een goedkope reisverzekering is het niet per definitie zo dat een kortlopende reisverzekering goedkoper is dan een doorlopende reisverzekering. In sommige gevallen loont het om een doorlopende verzekering af te sluiten terwijl je gemiddeld 3 weken per jaar op vakantie gaat. Vergelijk de verschillende verzekeraars daarom goed en let op welke dekking voor welke premie wordt geboden.

Dekking van reisverzekeringen

Er zijn veel verschillende typen reisverzekeringen. Zo is er niet alleen een onderscheid tussen de lengte van de verzekering (doorlopend of kortlopend), ook de dekking verschilt per reisverzekering. Een goedkope reisverzekering zal over het algemeen minder dekking bieden dan een duurdere reisverzekering. De dekking van de verzekering zal bepalen hoe hoog de premie is en waar je precies voor bent verzekerd. Verzekeraars hebben de dekkingsgraad onderverdeeld in 3 categorieën:

  • Werelddekking: Bij deze dekking ben je in alle landen en gebieden ter wereld verzekert tegen schade tijdens je reis;
  • Europadekking: Bij deze dekking ben je in alle landen binnen Europa verzekert. Ook Madeira, de Azoren, de Canarische Eilanden en alle niet Europese landen die aan de Middellandse Zee grenzen, vallen binnen deze dekking. Landen als Marokko, Tunesië, Libië, Israël, Algerije, Libanon, Egypte en Aziatisch Turkije vallen dus ook onder deze dekking;
  • Nederlanddekking: Bij deze dekking ben je verzekert voor reizen in Nederland, inclusief dagtrips naar het buitenland.

De meeste verzekeraars bieden een standaard dekking aan die uitgebreid kan worden met extra pakketten. Zo kun je ervoor kiezen om contact geld, bagagedekking, medische kosten, automobilistenhulp en zakenreizen mee te verzekeren. Bij het kiezen van een goedkope reisverzekering dien je hier rekening mee te houden.

Annuleringverzekering

Het is verstandig om naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat je de annuleringskosten of (deel van) de reissom vergoed krijgt, mocht de reis onverhoopt toch niet door kunnen gaan of als de reis voortijdig moet worden afgebroken. Hierbij is het wel van belang dat de oorzaak van de annulering of afbreking in de polisvoorwaarden wordt genoemd. De meeste annuleringsverzekeringen bieden dekking voor ongevallen, ernstige ziektes en overlijden.

Reisverzekering vergelijken

Op zoek naar een goedkope reisverzekering? Bij het kiezen van een reisverzekering zullen de prijzen sterk uiteen lopen. De goedkoopste reisverzekering zal echter niet per definitie het slechtst zijn. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het vergelijken van reisverzekeringen. Het is belangrijk om de dekking en eventueel aanvullende verzekeringen te bekijken. Een goedkope reisverzekering kun je eenvoudig vinden via goedkope.nl. De verschillende verzekeraars worden overzichtelijk weergeven waardoor je in 1 oogopslag ziet wie de goedkoopste reisverzekering aanbiedt. Goedkope.nl zorgt ervoor dat jouw reisverzekering aansluit op jouw vakantieplannen en dat je hier zo weinig mogelijk voor betaalt!

Veelgestelde vragen reisverzekering

1. Wat valt er onder het dekkingsgebied Europa?
In het dekkingsgebied vallen vanzelfsprekend natuurlijk alle Europese landen. Daarnaast vallen onder het dekkingsgebied Europa ook vaak alle niet Europese landen rondom de Middellandse zee, zoals Marokko en Egypte. Ook vallen onder de dekking een aantal van de eilanden voor de kust bij Afrika, namelijk: de Canarische eilanden, Madeira en de Azoren.

2. Wat valt er onder het dekkingsgebied wereld?
Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, vallen onder het dekkingsgebied wereld alle landen. Er zijn dus geen specifieke uitzonderingen voor dit dekkingsgebied. Echter, komt de dekking wel vaak te vervallen voor landen waarop een negatief reisadvies geldt.

3. Wanneer moet ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
Een doorlopende reisverzekering biedt ten eerste het gemak, dat je niet voor elke reis een aparte reisverzekering hoeft af te sluiten. Daarnaast is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger als je meer dan 3 weken op vakantie gaat of als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat.

4. Welke dekking valt er onder een annuleringsverzekering?
Een annuleringsverzekering dekt kosten wanneer je vanwege onvoorziene bijzondere omstandigheden niet op reis kan of een reis eerder afbreekt. Onder bijzondere omstandigheden vallen onder andere de volgende situaties:

  • Overlijden familielid
  • Noodzakelijke ziekenhuis opname van verzekerde of naaste familie
  • Echtscheiding
  • Vakantie bestemming niet langer toegankelijk
  • Ontslag
  • Ernstige schade aan je woning

Dit slechts een voorbeeld van enkele van de situaties waarin een annuleringsverzekering uitkeert. De verzekeraar bij wie je je annuleringsverzekering hebt afgesloten kan vaak meer vertellen over welke situaties nog meer onder de verzekering vallen.

5. Wat valt er onder de dekking voor aanvullende ziektekosten?
Als je een reisverzekering afsluit met aanvullende ziektekosten dekking, worden alle medische kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland vergoed. Zorgverzekeringen dekken standaard al spoedeisende hulp in het buitenland, maar vergoeden hierbij echter alleen op basis van in Nederland geldende tarieven voor de behandeling. Een aanvullende ziektekosten dekking op je reisverzekering zorgt ervoor dat je ook in het geval van hogere behandelkosten alle kosten vergoed krijgt.

6. Waarom is er een aparte dekking voor wintersport en watersport?
Wintersport en watersport activiteiten worden standaard niet gedekt door je reisverzekering. Dit komt omdat de kans op een ongeval in deze situaties aanzienlijk hoger ligt dan op een gemiddelde vakantie. Door wintersport dekking op te nemen in een aparte module, blijven de kosten voor de standaard reisverzekering dus lager.

7. Wanneer moet ik een kortlopende reisverzekering afsluiten?
Een kortlopende reisverzekering is voordeliger als je minder dan 3 weken op vakantie gaat en niet regelmatig op vakantie gaat. Stel, je gaat alleen 1 maal per jaar 2 weken kamperen in Frankrijk, dan is het beter om een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

8. Kan ik achteraf alsnog een annuleringsverzekering afsluiten?
In veel gevallen kun je na het afsluiten van je reisverzekering en het boeken van je reis alsnog een annuleringsverzekering afsluiten. De tijd hiervoor is echter wel beperkt. Over het algemeen kun je tot 7 dagen na het boeken van de reis alsnog een annuleringsverzekering afsluiten. Lees echter altijd goed de voorwaarden bij jouw verzekeraar na.

9. Wat is een annuleringsverzekering en wanneer kan ik er het beste een afsluiten?
Een annuleringsverzekering op je reisverzekering keert uit als een reis onverwacht niet door kan gaan of als een reis vanwege onvoorziene omstandigheden eerder moet worden afgebroken. Het bedrag dat uitgekeerd wordt in deze situaties is vaak afhankelijk van de omstandigheid en het gedeelte van de geboekte reis die je moet missen. Een annuleringsverzekering keert vaak alleen onder specifieke omstandigheden uit. Wilt je hier meer over weten? Lees dan ook verder onder: Welke dekking valt er onder een annuleringsverzekering?

10. Heb ik binnen Nederland ook een reisverzekering nodig?
Ook vakanties binnen Nederland kunnen door een reisverzekering vergoed worden. Ook voor een vakantie in Nederland is het dus slim om een reisverzekering af te sluiten, ongeacht de duur van de reis. Als je een doorlopende reisverzekering afsluit, is het belangrijk dat je goed de voorwaarden van de reisverzekering naleest. Veel verzekeraars vergoeden bij een doorlopende reisverzekering namelijk niet voor reizen binnen Nederland. Het kan dus voorkomen dat je alsnog een kortlopende reisverzekering moet afsluiten.

Begrippenlijst reisverzekering

Wintersport
Wordt er gekeken naar wintersport bij een reisverzekering dan wordt hier vaak gedoeld op alle ski en snowboard activiteiten op een vakantie. Verzekeringen hanteren vaak diverse regels bij uitkering van de verzekering.

Annuleringsverzekering
Een annuleringsverzekering is vaak een onderdeel van je reisverzekering en stelt je in staat om in bepaalde omstandigheden je vakantie af te zeggen of tussentijds af te breken. Je ontvangt dan als je een annuleringsverzekering hebt en vergoeding voor de gemiste vakantie die je reeds betaald hebt. Lees altijd goed de voorwaarden bij jouw reisverzekering!

Doorlopende reisverzekering
Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die het gehele jaar geldig is, ongeacht hoe vaak je op reis gaat.

Kortlopende reisverzekering
Met een kortlopende reisverzekering verzeker je je voor een specifieke vakantie. Ideaal als je niet zo vaak op reis gaat en dus geen doorlopende reisverzekering nodig hebt.

Eigen risico
Het deel van de gemaakte kosten waarvoor je eerst persoonlijk opdraait, voordat de verzekering uitkeert.

Watersport
Een watersport verzekering is een verzekering die uitkeert bij schade aan uw boot.

Bagage
Bagage kan bij reisverzekeringen apart verzekerd moeten worden. Vaak verzeker je je bagage bij een reisverzekering voor verschillende soorten eigendommen.

Diefstal
Diefstal op reis, oftewel het gestolen worden van je eigendommen, kan verzekerd worden met een reisverzekering. Je krijgt in het geval van diefstal dan een vergoeding voor de ontvreemde spullen.

Zakenreis
Een zakenreis is een reis die je maakt voor een werkgever. Vaak wordt een zakenreis niet mee verzekerd bij een gewone reisverzekering, maar moet je dit apart verzekeren.

Dekkingsgebied
Het gebied waarin je reisverzekering van toepassing is. Alleen bij een vakantie binnen het dekkingsgebied zal een verzekering uitkeren.