Magisch Egypte ontdekken

Heeft Egypte ook een magische aantrekkingskracht op jou? Niet zo vreemd, veel mensen zijn enorm door dit land gefascineerd. Het is dan ook een echte toeristische trekpleister met veel te bieden. De farao’s, de tempels en de onderwaterwereld zijn mateloos interessant. In Egypte vind je naast een rijke geschiedenis ook alles wat een vakantie tot een succes maakt. Voordelige vliegtickets en een relatief korte vliegduur maken het land tot een populaire vakantiebestemming. Reisgids en zonnehoed mee en jouw rondreis Egypte wordt zeker een daverend succes.

Oude beschaving

Als je reis naar Egypte gaat dan wil je ongetwijfeld proeven van de geschiedenis. De oude beschaving is nog steeds vol raadsels. In Cairo vind je het grootste Egyptologisch museum ter wereld. Dit populaire museum wordt jaarlijks door meer dan twee miljoen bezoekers bezocht. Niet zo gek als je bedenkt dat de inhoud van het graf van Toetanchamon hier te bewonderen is. Ook vind je er verschillende soorten mummies. Wist je dat het verband dat gebruikt werd voor een mummie ruim 1.5 kilometer lang is?

Tempels

Egyptenaren waren pas echt genderneutraal. Zowel mannen als vrouwen droegen make-up. Het ontdekken van de Egyptische cultuur doe je het beste tijdens rondreizen door Egypte. Een bezoek aan een van de tempels in het land zal je zeker versteld doen staan. De goed bewaarde tekeningen geven een goed beeld van hoe de Egyptenaren leefden en zijn dus heel waardevol. Voortaan kan National Geographic jou niets nieuws meer vertellen over de historie van Egypte.

Ongerepte natuur

Naast geschiedenis kent Egypte ook natuurwonderen. Voor veel vakantiegangers is het opzoeken van mooie stukken natuur een ultieme bezigheid. In Egypte kom je dan zeker aan je trekken. Ongerepte natuur maakt dit land tot een echt pareltje. Je zou het niet meteen denken, maar Egypte heeft zelfs grotten en mangroves en er leven elders vrijwel uitgestorven vogels.

Duikwalhalla

Duikvakanties en snorkervakanties zijn ongekend populair in Egypte. Gezien de Rode Zee wereldwijd bekend staat als een van de beste plekken om te duiken is dat ook wel logisch. Duikers bewonderen natuurlijk graag de mooie grote scholen vissen en rifwanden. Je kunt er zelfs duiken tussen scheepswrakken. Ook voor snorkelen kun je goed terecht in Egypte. Zelfs tussen de dolfijnen, als dat geen ervaring is. De meeste locaties zijn behoorlijk druk en toeristisch, maar er zijn ook rustigere en ongerepte plekken te vinden.

Woenstijnpracht

Een deel van de Sahara ligt in Egypte. Dankzij de Nijl is Egypte een vruchtbaar land. Je kunt je voorstellen dat de Egyptenaren erg blij zijn met deze rivier. Je denkt bij een woestijn misschien vooral aan een saaie dorre zandvlakte, maar dat zou te kort door de bocht zijn. Zeker de Witte Woestijn is juist een heel bijzonder landschap. Deze is maar liefst 70 miljoen jaar oud en 50 kilometer in omvang. Als je goed kijkt zie je overal waar je kijkt fossielen uit de zee. De woestijn in Egypte kent indrukwekkende rotsformaties en is het bezoeken meer dan waard.